Soulfood

Soulfood
Van oudsher kwamen vrouwen bijelkaar omzich met elkaar te verbinden.

Het combineren van werk, gezin, relaties en vrije tijd in een wereld vol mannelijke energie maakt dat we regelmatig afgescheiden raken van onze vrouwelijke energie.

De tijden zijn aan het veranderen. De lange periode waarin vooral de mannelijk energie domineerde is aan het veranderen. De vrouwelijke energie ontwaakt. Je ziet het onder andere terug in de aandacht die er is om weer dichter bij de natuur te staan.


Man en vrouw hebben elk hun eigen kwaliteiten die geƫerd mogen worden, binnen een proces van gelijk-zijn.

Binnen de soulfood momenten houden we ons vooral bezig met de vrouwelijke energie omdat veel, zo niet de meeste vrouwen, geen of weinig contact meer hebben met hun vrouwelijke energie. Er wordt gekeken naar wat je Soul/ziel nodig heeft. Vaak wordt er begonnen met een meditatie om zo de energie van de avond neer te zetten. Vervolgens gaan we verder met een vooraf gepland thema, bv. eigen resonantiemiddelen maken of afscheid nemen van bepaalde ongewenste gewoonten. Het kan zijn dat er na de meditatie afgeweken word van de geplande activiteiten omdat een ander onderwerp meer van toepassing is die avond.

Het is tijd voor balans en respect voor zowel de mannelijke energie als de vrouwelijke energie.Werken met kruiden


We hadden geluk om thuis op te groeien met een grote tuin waarin altijd kruiden te vinden waren. Later is mijn interesse in kruiden nog meer gegroeid en wilde ik er ook meer mee doen.

Ik ben begonnen om het internet af te struinen naar informatie over kruiden, zo kwam ik onder meer terecht bij The Herbal Academy en op de site van Michael Moore.

Tevens heb ik allerlei boeken verslonden. Ik begon te experimenteren met het maken van thee, tincturen en zalf.

Tijdens mijn werk als acupuncturiste kwam ik vaak in contact met Chinese kruiden. Er ging een wereld voor mij open toen ik begon aan de bijscholing over de Shang Han Lun; een eeuwenoude studie waarin kruiden centraal staan. Er werden duidelijke recepten gegeven en uitgelegd wat het karakter van het kruid is en wat het precies doet in het lichaam en waarom.


Omdat ik de oude kennis over kruiden meer aandacht wil geven zal ik regelmatig workshops geven in The healing tree. Zo zullen we tincturen maken, zalf maken en meer.


Meld je aan voor de nieuwsbrief of like ons op facebook om op de hoogte te blijven van de laatste workshops.


Laatste nieuws


Tincturen maken!


Geregeld zal ik een workshop tincturen maken geven. Het is de bedoeling dat we met een klein groepje bijeenkomen. Je kunt zelf kruiden meenemen of je gebruikt kruiden die aanwezig zijn. Je kunt ook aangeven waarvoor je de tinctuur wilt gebruiken zodat ik de juiste kruiden kan meenemen.

Je krijgt informatie over de kruiden en de toepasingsmogenlijkheden van de tinctuur. Alle materialen zijn in de praktijk aanwezig.

Voor meer informatie of aanmelden, zie de contactgegevens hiernaast.

 


Praktijk gegevens


Constantijn-Eik 5

6465 BV, Kerkrade

kirsten@thehealingtree.nl

06-12303083

Aangesloten bij beroepsverening Zhong nr. 010575006607

kvk.nr. 14096151

Copyright @ All Rights Reserved


-Een dikke boom begint als een teer twijgje. Een bergbeklimming begint met een stapje.-

Lao Tze