Metamorfose massage

Energetisch werk

Metamorfose massageDe basis van de metamorfose massage ligt in de reflexologie. Hier gaat men er vanuit dat een deel van het lichaam, zijn activiteit weerspiegelt, in een ander deel. Dit is mogelijk doordat elke cel van het lichaam een miniatuur is van het hele lichaam.

Bij onderzoek door Robert St. John ontdekte hij dat de weerspiegeling van de reflexpunten van de handen, voeten en hoofd in de wervelkolom ook de prenatale periode weerspiegelt. Dit betekent dat alles wat gedaan wordt aan deze reflexen, mede van invloed is op gebeurtenissen van voor de geboorte. Hij ontwikkelde hierop de metamorfose massage.


De metamorfose massage is een methode om de vormingsperiode van het leven te benaderen. De vormingsperiode is de periode waarin ons lichaam wordt gevormd en waar eventueel “fouten” in onze fysieke en mentale structuur worden vastgelegd.

De behandeling maakt de tijdsfactor los, de tijd die is vastgezet door een bepaalde ervaring. Tijd heeft van nature de kwaliteiten: veranderen en bewegen; als je die vastzet blijf je vastzitten in 1 moment. Op deze manier kunnen de “fouten”ontstaan en in de vormingsperiode vastgezet.


In de metamorfose massage worden 5 vormingsperioden behandeld:

Preconceptie:

Dit is de periode voor de conceptie en bevat alles wat bijdraagt aan de karakteristieken van het komende leven. Dit zijn ook alle ervaringen van vorige levens.

De corresponderen de plaats in het lichaam is de pijnappelklier en de hypofyse.

Op de voet bevind dit punt zich aan de buitenzijde van de grote teen langs de nagel.


Conceptie

Het moment waarop de zaadcel de eicel binnendringt, tot 6 weken daarna; de periode tot aan de vorming van de longen. De bestemmingsperiode.

De corresponderende plaats in het lichaam is C1 t/m C7; het hals-nek-keelgebied.


Postconceptie

De periode vanaf het begin dat de eicel zich begint te delen tot ca. de 23/25e week. Dit is de periode van ontwikkeling. In deze periode bevind zich ook het keerpunt. Dit is het punt waarop de moeder voor het eerst leven voelt, meestal is dit tussen de 18e en 20e week.

De corresponderende plaatsen in het lichaam zijn de borstwervels, longen, hart, middenrif, lever, maag, milt, alvleesklier en nieren.


Pregeboorte

Dit is de periode tussen de 23e en 38e week, met als belangrijke plek het pre-geboortepunt in de 23e week. De aandacht wordt gericht op het komende leven.

De corresponderende plaatsen in het lichaam zijn de lendenwervels, darmen, inwendige geslachtsorganen en blaas.


Geboorte

Het moment van actie. De corresponderende plaatsen in het lichaam zijn de uitwendige geslachtsorganen, anus, urethra en sacraalgebied.

De reflexzone loopt van het pre-geboortepunt, over de voet naar het geboortepunt, en symboliseert zo ook de beweging van binnen naar buiten.


Het effect van de behandeling van de voet is het losmaken van lichamelijke stress structuren; het weer in beweging brengen.


De behandeling op het hoofd maakt mentale stress structuren vrij,

het geeft een heroriëntering van het patroon en van hieruit kan inzicht in het patroon volgen; het staat voor het begrijpen van datgene wat is losgemaakt.

De behandeling van de handen geeft de vaardigheid om met het probleem om te gaan; om vorm te geven aan dat wat begrepen is, om ernaar te kunnen handelen.


Men begint altijd met de behandeling van de voeten omdat er eerst beweging moet komen in de stress structuren.