Reading

Energetisch werk

Reading

 

Bij het horen van het woord reading denken veel mensen aan een zweverig iets. Voor mij is dit het zeker niet.

Tijdens een reading maakt men gebruik van het energetisch veld van de client. Men “leest”dit als het ware. Je kijkt of er bijvoorbeeld koorden met derden zitten, je bekijkt de chakra's, je “leest”of er overtuigingen aanwezig zijn.

Al deze dingen bepalen hoe iemand in zijn vel zit en hoe iemand zijn leven leid.

Soms kan men last hebben van een energetische blokkade. Bijvoorbeeld als je er (onbewust) van overtuigt bent dat “als je voor een dubbeltje geboren bent, nooit een kwartje kunt worden”. Dit is een veel voorkomende overtuiging die vaak hele generaties teruggaat. Het is dan heel moeilijk voor te stellen dat je veel meer kunt bereiken dan je je kunt voorstellen en dat dat ook helemaal niet erg is.

Tijdens een reading kan deze overtuiging aan het licht komen en wordt er gekeken waar dit vandaan komt. Nadat dit inzicht verkregen is kan de overtuiging opgeruimd worden en voelt men zich veel vrijer en groter.

In dit opzicht is acupunctuur te vergelijken met een reading. Men spoort de blokkade op en heft deze op. In acupunctuur met naalden en bij een reading door inzicht te krijgen en op te ruimen.

Hierdoor is het voor mij ook niet zweverig. Als ik en reading doe bij iemand moet ik goed gegrond zijn. Als ik niet stevig met beide benen op de grond blijf staan kan ik de informatie niet goed vertalen en doorgeven aan de client. Hierdoor kan er niet goed inzicht verkregen worden en al helemaal niet opgeruimd worden.


Er zijn verschillende soorten readingen:


Chakrareading

In een chakra reading wordt er vooral gekeken naar de chakra's. Hoe is de energie in de afzonderlijke chakra's. Zitten er overtuigingen, koorden of contracten in de chakra's. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat je mensen over je grens laat gaan. Of dat je jouw waarheid niet durft te uiten.


Reading van een vorig leven

Het kan zijn dat er in een vorig leven stukken/lessen zijn blijven liggen waar je in dit leven mee aan de slag moet/mag. Tijdens deze reading krijgt men hier zicht op en kan het naar dit leven gehaald worden.


Er zijn nog veel meer soorten readings maar meestal vraag ik om díe informatie door te krijgen die in het hoogste goed is voor de persoon op dat moment. De ene keer betreft het dan een chakrareading de andere keer een zelfsaboteur, of een combinatie.

Een reading kan een onderdeel zijn van een totale behandeling; men kan echter ook een afspraak maken voor alleen een reading.