Massage

Massage

Gezien de enthousiaste reacties in de praktijk, kunt u nu ook een afpsraak maken voor een massage. Let wel, alleen wanneer de massage een onderdeel  van de acupunctuurbehandeling is, kan deze (afhankelijk van uw verzekering, deels) worden vergoed. Kijk bij de tarieven voor alle pakketten.

Er worden verschillende massagevormen aangeboden.

Guasha voor het gezicht
Bij guasha maakt men gebruik van een jade steen. Hiermee wordt over de huid geschraapt om zo gifstoffen uit het lichaam te werken. In een gezichts behandeing wordt natuurlijk niet zo hard geschraapt als elders op het lichaam. Het heeft dan ook voornamelijk als doel om de energiestroom op gang te brengen, waardoor er een ontspannen gevoel ontstaat. Bijkomend voordeel is dat bij een herhaaldelijke behandeling, rimpels kunnen verminderen.

Ontspanningsmassage
In deze drukke tijden hebben veel mensen behoefte aan ontspanning. Massage is een uitermate geschikt middel om deze ontspanning te krijgen. De gebieden die gemasseerd worden zijn: gezicht, nek, schouder, rug, onderrug, benen en kuiten. U kunt dit ook combineren met acupunctuur voor een maximaal effect, kies dan voor de totale anti-stresbehandeling.

Tuina
Dit is een Chinese massagevorm. Door middel van verschillende manipulatietechnieken word de qi en de bloedstroom op gang gebracht, koude of hitte uit het lichaam verwijderd, stagnaties of verklevingen opgeheven of bepaalde organen ondersteunt. Het kan ingezet worden in plaats van acupunctuur.

Het sterkste resultaat verkrijgt men echter wanneer het een combinatie is van tuina met acupunctuur.